rose-erkul-36990-unsplash.jpg
esther-tuttle-566634-unsplash.jpg

vad gör man på gistholmen?

Du behöver egentligen inte göra så mycket på Gistholmen mer än att bara vara. Men om du vill så kan du till exempel ta ett dopp från både klippor och små sandstränder, du kan spela kubb på ängen, grilla korv vid grillplatsen, sitta på en sten och tänka en stund, hyra en roddbåt och ro över till Ingmarsö för att köpa en glass, känna doften av skärgårdsluft eller leta efter fyrklöver. Eller bara ta en paus från ditt vanliga liv. Märkvärdigare än så behöver det inte vara.

melissa-askew-678855-unsplash.jpg
adam-sherez-228579-unsplash.jpg

Hyra kanot
Vi har fyra kanoter till uthyrning. En halvdag kostar 150 kr (+ 500 kr i deposition) och bokas genom telefon eller mejl.

Hyra roddbåt
Vi har också fyra roddbåtar till uthyrning. En halvdag kostar 150 kr (+ 500 kr i deposition) och bokas genom telefon eller mejl.

Bad
Det finns både små sandstränder och klippbad runt om på Gistholmen. Den modiga kan så klart även hoppa i plurret från skärgårdsbryggan när den inte är trafikerad.

Ängen 
Mitt på Gistholmen ligger ängen som är som gjord för fotboll, brännboll, kubb, hästskokastning eller vad man nu vill hitta på. 

Storstugan
För regniga dagar eller kalla kvällar är storstugan en naturlig samlingsplats. Här finns tv, brädspel och ett lite större kök som får nyttjas av alla stuggäster. Här kan man också duka upp långbord om man vill äta inomhus. På undervåningen i storstugan finns toaletter och duschar. 

Servicehus
Bredvid ängen ligger det nybyggda servicehuset som har toaletter och duschar. Här finns även en diskbänk utomhus där man kan rensa nyfångad fisk.

Bastu
Bastun ligger en bit upp i skogen, nära en av Gistholmens små sandstränder. Den är öppen mellan kl. 15–22 och får användas av alla stuggäster. Här finns även duschar och toaletter.  

Gästhamn
Vår gästhamn är under uppbyggnad och kommer vara klar sommaren 2020. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot gästande båtar här sommaren 2019, men alla är självklart välkomna att lägga till vid naturhamnarna runt om på ön. Faciliteterna på Gistholmen är dock till för våra stuggäster. 

Kringliggande öar
Gistholmen består egentligen av fem öar. De fyra mindre som ligger runt om huvudön är som gjorda för att utforskas. Närmaste större ö är Ingmarsö där det finns mataffär, krog och bensinstation. Tips! Hyr en roddbåt och sväng över på en glass!