Hyr en stuga på en skärgårdsö

 

Gistholmen är en helt egen liten ö i Stockholms mellersta skärgård. Här finns 21 stycken små stugor med självhushåll, en storstuga, en bastu och ett servicehus med duschar och toaletter. Märkvärdigare än så är det inte på Gistholmen. Ja, här finns så klart också lugnet, de solvarma klipporna, de små sandstränderna, den glittrande fjärden, skogsstigarna med blåbärsris och den gröna ängen mitt på ön. Mer än så är det inte. Och det räcker alldeles utmärkt.

 

säg hej!

En bit av Gistholmens sommarlugn finns på både Facebook och Instagram. Kika in och säg hej!

gistholmen-3.jpg

en paus i all enkelthet

 

På Gistholmen handlar det inte om att unna sig mer, fler, större och lyxigare. Hos oss handlar det om att ta en paus. En paus från stress, press och vardag. Och det behöver inte vara så märkvärdigt. Det kan handla om att sitta på en klipphäll i kvällssolen och titta ut över vågornas glitter. Det kan handla om att plocka en bukett blåklockor och sätta i en kaffemugg. Eller att ro över till närmsta kiosk och köpa en glass. Det kan handla om att grilla en abborre man precis dragit upp själv. Om att titta på stjärnorna. Om att lösa ett korsord. Om att hitta en fyrklöver. Om att vakna utvilad. Det handlar om att bara leva en stund. 

 
 
taenpausisommar.jpg

vi nyÖPPNAR
den 29 juni

29 juni öppnar vi nya Gistholmen efter vår ombyggnation. Du som varit hos oss förut kommer känna igen dig, allt är precis som vanligt men lite finare. De nya stugorna ligger på samma platser som de gamla, men är lite större och betydligt fräschare. Lugnet, naturen och miljön är precis den samma.  

ta en paus.jpg

Nyfiken på
skärgården?

På Gistholmen är det enkelt att leva skärgårdsliv en stund. Du behöver inte vara båtfantast, sjökortsexpert, äventyrare eller ens så värst mycket friluftsmänniska. Här är det enkelt att bara vara nära naturen. Att semestra utan klimatångest. Hyr en stuga, ta en skärgårdsbåt från Strömkajen och bara lev en stund.